logo kl

voor de kinderen

Hallo!

Leuk dat je een kijkje neemt op de site. Hier vind je informatie speciaal voor kinderen, voor jou dus. Je kunt hier lezen wat speltherapie is, voor wie het is en hoe het in zijn werk gaat.

Je voelt je niet fijn maar je weet niet goed hoe dat komt. Misschien heb je iets vervelends meegemaakt. Je voelt tranen of een grote storm in je buik. Soms is het om je heen niet zo fijn. Er is ruzie, je wordt gepest, je ouders gaan scheiden, of misschien ben je bang of boos en snap je niet waarom dat zo is. En als je wilt slapen dan moet je er steeds aan denken.

Misschien wil je er wel over vertellen, maar weet je niet aan wie. Misschien wil je het tegen niemand zeggen. Vaak kun je er dan wel over spelen. En daarvoor is speltherapie.

Jouw ouders hebben gemerkt dat het niet goed met je gaat. Zij hebben besloten dat er iets moet gebeuren. Daarom hebben zij de hulp gevraagd van een speltherapeut. De speltherapeut kan begrijpen hoe jij je voelt. Door te spelen kun je vervelende gedachten, gevoelens en zorgen weer kwijt raken. Je wordt vrolijk en dan lukt alles weer veel beter. Ik ben speltherapeut geworden omdat ik graag met kinderen speel en kinderen graag wil helpen om zich weer prettig te voelen. Wat jij speelt vind ik belangrijk, ik wil luisteren naar jouw verhaal. Als je samen wilt spelen dan kan dat. Soms kies ik een spelletje omdat ik denk dat het jou helpt.

In de spelkamer is veel speelgoed. Je mag zelf weten waar je mee gaat spelen. Er zijn knutselspullen maar ook een trein. We kunnen een spelletje spelen maar de pop kan ook in bad. Er is een poppenhuis, een vliegtuig, politieauto's, een zandtafel. Kijk maar bij de foto's. Dan krijg je een idee hoe dat er uit ziet. Je mag overal mee spelen.

Bij speltherapie mag je elke week drie kwartier spelen in de spelkamer. Als je een tijdje naar speltherapie bent geweest ga je, je weer fijner voelen. Dan wordt het tijd om afscheid te nemen.